Acteer Talenten - ontdek je acteertalent

header_acteer_audities
Home » auditie doen

Auditie doen

De meeste mensen vinden het super spannend als ze auditie moeten doen, maar net als met acteren leer je ervan door ervaring op te doen. Als je voor het eerst meedoet aan een auditie voor een grote productie zul je meestal niet meteen door zijn, tenzij je natuurlijk echt een natuurtalent bent of al veel acteerervaring hebt. Maar van iedere auditie kun je weer leren en misschien blijkt dat een bepaald karakter jou helemaal niet ligt.

Wees goed op tijd en zorg dat je er verzorgd uitziet

Misschien heb je wel eens een sollicitatie gehad voor een bepaalde vacature of een bijbaantje. Ook bij audities is een eerste indruk erg belangrijk. Je stelt jezelf netjes voor, je ziet er netjes en verzorgd uit en je komt zeker niet te laat! Je wilt natuurlijk dat de mensen die jouw auditie afnemen letten op je acteer prestatie en niet op een verkeerde indruk tijdens de auditie.

Durf je auditie te oefenen

Heb je je tekst al? Weet je welk karakter je gaat spelen? Dan kun je goed oefenen om zo goed mogelijk in de huid te kruipen van het personage. Zorg ervoor dat je vaak oefent en goed begrijpt waar een scene over gaat. Wees ook niet bang om voor mensen te acteren en ze te laten oordelen of om je acteer oefening op te nemen op camera om het zelf terug te kijken. Op een auditie gaan er ook mensen naar je kijken en als je mee mag doen aan de opnames van een film zijn er ook genoeg mensen op de set die kijken wat jij allemaal zegt en doet. Dus wees niet bang om alvast voor mensen te acteren, dan weet je ongeveer hoe dat voelt op een auditie.

Heb vertrouwen in jezelf

Natuurlijk ben je misschien een beetje zenuwachtig voor een auditie, maar probeer dat niet te veel te laten merken. Zorg ervoor dat je zelfvertrouwen uitstraalt; je hebt geoefend, je doet je uiterste best en als je niet geschikt bent voor deze rol zijn er nog andere audities. Let een beetje op je houding, houd je rug recht, steek je handen niet in je zakken (tenzij dat natuurlijk past bij je scene) en durf de jury recht in de ogen te kijken. Tijdens de audities kun je aanwijzingen krijgen van de jury. Luister goed naar deze aanwijzingen en onthoud dat ze je waardevolle tips geven waar je iets van kunt leren.

Keywords: auditie doen, audities film, acteren, acteerervaring

Registreer je als acteertalent!

14468 acteer talenten hebben zich al aangemeld!


Met je profiel ontvang je als eerste de oproepen die bij ons binnen komen. Dit zijn zowel kleine als grote producties, soms met audities voor een rol en soms kun je meteen aan de slag! ActeerTalenten is een vrijwillig initiatief en vraagt geen inschrijfkosten zoals bij andere castingbureaus, dus het kost je helemaal niks. Het is de beste stap als je nieuw bent met acteren of misschien al wat ervaring hebt als acteur of actrice. Met ervaring voor de camera kun je snel je acteer talent ontwikkelen, dus schrijf je in!

Ben je zelf filmmaker en op zoek naar acteurs of figuranten? Maak hier een filmmaker profiel aan.

Maak je profiel aan:
Persoonlijke gegevens
*:
*:
*:
*: icon
*:
*:
:
Profiel
*:
*:
*:

* verplicht veld
Contactgegevens worden beschermd en niet verstrekt aan andere partijen.

Heb jij je altijd afgevraagd hoe het zou zijn om in een film of serie te acteren? Maar nooit de eerste stap durven zetten naar een auditie of een castingbureau? Dan ben je op de juiste website terecht gekomen!

Hollywood rollen liggen uiteraard niet voor het oprapen en je kunt natuurlijk niet verwachten dat je meteen een hoofdrol in een film te pakken hebt. Maar bij ActeerTalenten.nl is dit wel mogelijk! Wij gaan namelijk werken met kleinschalige (amateur) film projecten.

profiel aanmaken acteren en audities
oproep plaatsen film series casting
Inloggen

*:
*:

  Registreren

Laatste oproepen
  • Acteren
Stoer speelfilm
Verlies
The Story Of Us
Morgen Weer Tijd Seizoen 3
  • Figureren
Woontips RTL4
The Story Of Us figuratie
Brainwashed figuratie
Fashion Planet
Blijf op de hoogte!
facebook hyves twitter
Sponsors
Laatste Aanmeldingen
acteur actrice JonathanJonathan W.
(14)
acteur actrice JannekeJanneke s.
(15)
acteur actrice charlottecharlotte p.
(12)
acteur actrice SelmaSelma A.
(28)
acteur actrice SennaSenna C.
(16)
acteur actrice XyanaXyana V.
(14)
acteur actrice KimKim V.
(20)
acteur actrice MerelMerel R.
(0)
acteur actrice LisaLisa V.
(15)
acteur actrice SjamiraSjamira B.
(13)
Nieuws
Audities voor films en series: auditie film auditie doen audities
acteren method acting acteren audities film filmrollen acteurs acteurs gezocht acteerschool acteerlessen acteerstudio acteren kun je leren acteertips actrice gezocht acteren in gtst actrice gtst acteer workshop